[O2] Regulacja wysokości fotela

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • caramba1
    Classic
    • 2013
    • 35

Dzięki bardzo za info, po weekendzie majowym się wybiorę do nich moją O2
  • bishop
    L&K
    • 2012
    • 1430

Przydała by się regulacja wysokości fotela pasażera, czy można założyć sam mechanizm podnoszenia czy trzeba cały fotel wymienić?

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

bishop, taniej dostać cały fotel z regulacja niż rzeźbic
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• demmsi
        Elegance
        • 2011
        • 966
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To samo mialem napisać, najwyżej swoje obicie tylko przełożyć na stelaż. :diabelski_usmiech

Na allegro kiedyś widziałem za 200zł komplet siedzen do OII, przy czym obicie to już było
        do wyrzucenia ale za tą cene były 2 fotele przednie z regulacją wysokości i regulacją
        odcinka lędźwiowego. Tak więc poluj!

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

demmsi, ale z wymianą obić to też rzeżba będzie, ...i musze się grubo zastanowić z taką podmianą bo mi dużo gwarancji zostało 8)

Komentarz

• piotrek_gdy
            RS
            • 2008
            • 7723
            • Volkswagen

Zamieszczone przez bishop
            bo mi dużo gwarancji zostało
            a co to ma do rzeczy?
            to lepiej fotel cały poprzerabiac niz inny wstawić? :roll:
            wstaw skórzany :wink:

albo przekładaj

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bishop
              L&K
              • 2012
              • 1430

Wysłany: Wto 07 Sie, 12 23:45

bishop napisał/a:
              bo mi dużo gwarancji zostało

a co to ma do rzeczy?
              Chyba Twoje doświadzcenia z ASO są minimalne, jak chcesz to wyślij im maila, z zapytaniem : "mam nowy samochód /miesiąc/ , chciałem sobie sam wymienić fotele przednie na używane , pomogą mi koledzy w garażu , czy moge stracić gwarancję ?"

Ja znam odpowiedź , i wieli innych też :szeroki_usmiech

Jak kiedyś będzie mi się nudzić , złożę temat np Przeboje ASO , ... będzie hit :twisted:

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen

Chyba Twoje doświadzcenia z ASO są minimalne
                na pewno większe niż twoje, jak poświęcisz troszkę czasu i użyjesz szukajki znajdziesz co najmniej kilka tematów załozonych przeze mnie

jak chcesz to wyślij im maila, z zapytaniem
                i naprawdę uważasz, że jak kupiłeś 1,6 z gazem to od razu będą ci ogladać fotele?
                chciałeś rady- udzieliłem ci

wymiany całego fotela nikt ale to nikt nie zauważy
                a jak wolisz popruć cały fotel a później spawać stelaż to juz twój wybór

koledzy na gwarancji robią większe przeróbki niż "wymiana" fotela i jakoś nikt sie nie czepia

a skoro jesteś takim purystą to przecież przed każdą wizytą w ASO możesz wkładąć stary fotel żeby broń Boże nie zauważyli

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen

piotrek_gdy co do twojego doświadczenia z ASO to koledzy z trójmiasta coś mogliby powiedzieć ,ale wystarczy spojrzeć na Twój podpis i doczytać że to nie twoja pierwsza OCTAVIA oraz na ilość (pomógł 80 razy vs pomógł 1 raz)
                  kolego bishop posłuchaj starszego ( na forum ) kolegi i zakładaj cały fotel
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                  Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• mirek_p11
                    RS
                    • 2010
                    • 6630
                    • Volkswagen
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

sebastian7905 +1 :kciukgora

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                    Fotki

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4315
                      • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez sebastian7905
                      (pomógł 80 razy vs pomógł 1 raz)
                      Fakt

Dodam jeszcze że z fotelami to piotrek_gdy, walczył nie jeden raz
                      Daniel

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen

chłopaki ops:
                        nie zawstydzajcie mnie :wink:

Komentarz

• bishop
                          L&K
                          • 2012
                          • 1430

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                          i naprawdę uważasz, że jak kupiłeś 1,6 z gazem to od razu będą ci ogladać fotele?
                          chciałeś rady- udzieliłem ci
                          A jaki motor trzeba mieć ,żeby oglądali fotele , może bez gazu

koledzy na gwarancji robią większe przeróbki niż "wymiana" fotela i jakoś nikt sie nie czepia
                          Bo wszysko jest dobrze ,do czasu jakiejś usterki, wtedy bezradne ASO miota sie i szuka dziury w całym , aby tylko zrzucić winę na użytkownika.Gbyby nie wpinana poduszkaboczna w elektronikę , nawet ni pytałbym na forum.

Z wymianą fotela pewnie łatwiej, ale trzeba dopasować tapicerkę /albo prucie, tylko że regulacja wysokości idzie w parze z regulacją podparcia pleców i dochodzi drugie kółko z boku/, i też po to brałem nówkę ,żeby mieć pewność że poduszka zadziała właściwe, a przy używce to zawsze ryzyko.

Zamieszczone przez sebastian7905
                          piotrek_gdy co do twojego doświadczenia z ASO to koledzy z trójmiasta coś mogliby powiedzieć ,ale wystarczy spojrzeć na Twój podpis i doczytać że to nie twoja pierwsza OCTAVIA oraz na ilość (pomógł 80 razy vs pomógł 1 raz)
                          kolego bishop posłuchaj starszego ( na forum ) kolegi i zakładaj cały fotel
                          A spojrzałeś na mój podpis :lol: , ja powininem mieć 0 pomógł, ale dla jaj mi dali.
                          Nie sugeruję się ilością pomógł tylko bieżącą wartością postów. Może się zdarzyć ,ze np komuś co ma 800 pomógł zaszwankuje zdrowie psychiczne i kolejna porada bedzie ...hmm mało skuteczna

Doceniam aktywnosć i zaangażowanie kolegów, a za dobre rady dziekuję.

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

bishop, IMO to troszkę przesadzasz. Ja pojechałem na przegląd z obniżonym zawiasem i dystansami i jakoś nikt mi nie zwrócił uwagi. Jak chcesz zakładać regulacje to IMO szukaj foteli z Elegance liftback (nawet wiem, kto z forum ma takie na zbyciu w dobrej kasie po przelocie jakiś 45kkm) i już, a jak boisz się o działanie poduszki to wsadzisz u tapicera ze swoich foteli i probelm z głowy.
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Ja będę miał na zbyciu swoje fotele z wersji elegance od dziś wieczorem ale zajmę się sprzedażą jak wrócę z wakacji, po przelocie 45 kkm właśnie :szeroki_usmiech

Bo wszysko jest dobrze ,do czasu jakiejś usterki, wtedy bezradne ASO miota sie i szuka dziury w całym , aby tylko zrzucić winę na użytkownika.Gbyby nie wpinana poduszkaboczna w elektronikę , nawet ni pytałbym na forum.
                              IMO tez przesadzasz, u mnie na gwarancji robili wszystko w ASO a tez miałem masę rzeczy wymienionych łącznie z całym car -audio.

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez hotrain
                                Ja będę miał na zbyciu swoje fotele z wersji elegance od dziś wieczorem ale zajmę się sprzedażą jak wrócę z wakacji, po przelocie 45 kkm właśnie
                                No przecie napisał, że masz

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

Mihau, źle przeczytałem :P

Komentarz

• bishop
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1430

Zamieszczone przez Mihau
                                    bishop, IMO to troszkę przesadzasz. Ja pojechałem na przegląd z obniżonym zawiasem i dystansami i jakoś nikt mi nie zwrócił uwagi.
                                    Jak jedziesz zawiezć im tylko kilka nadpogramowych stówek prawie za nic ,to pewnie z wieżyczką z czołgu na dachu wezma i nie będą robić problemu :lol:
                                    Nie czytasz dokładnie , schody są wtedy jak masz jkieś usterki a ASO nie potrafi lub nie chce ich usuwać.

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

To jak masz zamiar mieć gwarancji bez wydawania tych "nadprogramowych stówek" w serwisie?

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen

bishop, tak naprawdę nie wiem o co ci chodzi
                                        o generowanie tematu?

zaprzeczasz sam sobie, bo albo
                                        1.wymienisz fotel w ASO( kupiony w ASO) i zabulisz
                                        2.wymienisz fotel w ASO(kupiony poza ASO) i skasują cię ale nikt się nie przyczepi
                                        3.wymienisz fotel poza ASO i nikt tego nie zauważy(poduszkę możesz przełożyć sobie na swoją(tylko nie wiem po co) a jeśli masz cykora to fotel przed każdą wizytą w ASO sobie założysz stary(5 minut roboty)
                                        4."wyrzeźbisz" sobie nowy fotel- ale wtedy tak jak twierdzisz jakby coś się spieprzyło to ASO na pewno się do tego przyczepi

poza tym drogi kolego poczytaj sobie warunki gwarancji- to co mogą ci zrobić to utrata gwarancji na ten element który wymieniłeś- a nie na całe auto

pomyśl i podejmij decyzję- ale nie wymagaj żeby ktoś decydował za ciebie
                                        lepiej wymienić cały fotel niż coś lutować
                                        bo w razie wypadku(odpukać) to spawana rama fotela poleci pierwsza

Komentarz

• bishop
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1430

bishop, tak naprawdę nie wiem o co ci chodzi
                                          o generowanie tematu?
                                          :shock: To ja się pytam o co chodzi?
                                          Już w drugim poście dostałem dobrą podpowiedź
                                          bishop, taniej dostać cały fotel z regulacja niż rzeźbic
                                          i nawet chyba podziękowałem, reszte doczytałem i wiem na czym stoję,
                                          ...a że ktoś tam zarzucił że mam mało pomógł, ktoś dał +1, to się spam zrobił i tyle.

Tak czy inaczej zaczynam rysować dla Ciebie laurkę /pojdzie na PW/ +pomógł ,bo starasz sie pomagać. 8)

Komentarz

Pracuję...